Svež pogled na 59. Međunarodni sajam nameštaja

Kao što smo i najavili, sa zadovoljstvom vam donosimo sveobuhvatne utiske sa nedavno održanog 59. Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu. Ovaj dugoočekivani događaj, koji je tradicionalno bio zakazivan za novembar, ove godine je doživeo pomak u oktobar i pridružio se Međunarodnom sajmu mašina i alata za drvnu industriju. 

Uprkos promenama u rasporedu, sajam je okupio više od 120 izlagača iz zemlje i inostranstva, stvarajući priliku za posetioce da istraže širok spektar proizvoda visokog kvaliteta. Kombinacija ova dva događaja stvorila je zanimljiv spoj između sveta nameštaja i drvne industrije.

Posetioci su bili u prilici da na jednom mestu vide raznovrsne proizvode, raspoređene u različite segmente opremanja i uređenja enterijera, eksterijera i objekata različitih namena. Sajam je okupio domaće i strane izlagače, među kojima su se istakli renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri i drugi stručnjaci. Ponuda je bila izuzetno raznolika, obuhvatajući gotovo sve, od kućnog do kancelarijskog nameštaja. Različiti stilovi nameštaja, od modernih do klasičnih, minimalističkih do rustičnih, činili su inspirativnu raznolikost koja je privlačila pažnju posetilaca.

A spacious exhibit booth showcasing various items.

Mesto susreta svetskih trendova

Na sajmu su se predstavili kako domaći brendovi poput Vitoroga, Simpa, Emmezete, Melani Sofa, MobelS, Catra home, Rast nameštaj, Garda, Amboss nameštaj, tako i inostrani učesnici poput Mobello (BiH), Nunc (Hrvatska), Mebel Jumis dizajn (Severna Makedonija), Janpol (Poljska), pružajući posetiocima širok izbor vrhunskih proizvoda i ideja.

Pad popularnosti sajma

Nažalost, i pored raznovrsne ponude i atraktivnih izlagača, naš utisak je da je sajam nameštaja u Beogradu izgubio deo svoje prethodne dinamike. Nakon perioda oporavka, ponovo je suočen sa izazovima poput pandemije i globalnih sukoba, što je rezultiralo značajnim padom broja posetilaca i izlagača. Ovo izdanje sajma izgleda da je najslabije u njegovih 59 godina postojanja. Hale koje su nekada bila epicentar dizajnerskog nameštaja, sada su delovale gotovo neupražnjeno. Čini se da bi se celokupna ponuda lako mogla grupisati u samo dve hale, a nedostajali su i individualni proizvođači nameštaja, kao i ponuđači drugih elemenata enterijera.

A white wall with a large sign in front, showcasing a spacious exhibit.

Ipak, nije sve tako crno. Sa pozitivne strane, atmosfera tokom trajanja sajma je bila odlična. Organizatori su uložili napore kako bi izlagačima i posetiocima obezbedili prijatno iskustvo. Pružena je dobra platforma za poslovne sastanke i upoznavanje sa potencijalnim kupcima. Osim toga, imali smo priliku da se ponovo susretnemo sa postojećim kupcima, što nam je pružilo dodatno zadovoljstvo.

Iznad očekivanja i pored izazova

Iako je ovogodišnje izdanje sajma možda bilo manje posećeno, naše učešće bilo je izuzetno zadovoljavajuće. Izlaganje nam je pružilo priliku za uspostavljanje kvalitetnih kontakata, razmenu ideja i informacija i stvaranje temelja za buduće saradnje u dinamičnom svetu nameštaja.

An exhibition table displaying a catalogue with various furniture items in the background

More to read

Zlatara Gligorić

Zlatara Gligorić u Pančevu prostire se na 70m2, a njen enterijer krase orahov furnir i medijapan u krem boji. Podovi su obloženi…

Prijavite se i budite u toku sa našim objavama

Mi ćemo se truditi da vas redovno obradujemo novim i zanimljivim sadržajima.

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica