Open Plan

U dobrom društvu je sve lakše

Termin open space smo prestali da prevodimo, jer se na neki način odomaćio u našem jeziku. U širem smislu, označava otvoren prostor u okviru zatvorenog prostora, dok se u užem smislu odnosi na kancelarijski prostor.

Po definiciji je paradoksalan – otvoreno u zatvorenom, koje se opet zatvara različitim pregradama.

Urbanog čoveka odlikuje potreba da sa drugim ljudima bude u stalnoj, manje ili više intenzivnoj, interakciji, ali, istovremeno, i da ima izdvojen sopstveni prostor u okviru tog zajedničkog prostora.

Prijatnije se osećamo ako pijemo kafu, jedemo, živimo i radimo okruženi drugim ljudima. Međutim, postoje i trenuci koje ne želimo da delimo sa drugima i postoje poslovi koje mnogo efikasnije obavljamo kada se malo izolujemo. Između dve krajnosti, postoji čitavo bogatstvo nijansi urbanog življenja.

Razna Open space rešenja su upravo različiti pokušaji da se da odgovor na taj kontroverzni zahtev – biti okružen ljudima, a izdvojen. Razvoj takvih rešenja dovodi do sve veće upotrebe staklenih i zvučnih pregrada u enterijeru, specijalnih kabina za telefoniranje i sastanke. Podrazumeva se da nas na svim tim mestima, utičnice već čekaju, i to ne u zidovima, jer su zidovi često daleko, već mnogo bliže.

Preporučeni uređaji za prostor

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica