Meeting room

Stara dobra komunikacija u isto vreme u istom prostoru

Broj interakcija među ljudima se usložnjava i rapidno povećava. Ako je pre 20-30 godina čovek dnevno obavljao po nekoliko telefonskih razgovora, imao mesečno svega nekoliko sastanaka, pisao mali broj pisama godišnje, danas, na dnevnom nivou razmenimo i po nekoliko desetina, pa čak i stotina poruka. Naravno, to sve nam obezbeđuje tehologija.

Pojavom telefona ljudima je omogućeno da budu na različitim mestima, dok istovremeno prisustvuju važnim sastancima. Dakle, stiče se utisak da je pojava mobilnog telefona čoveku dala veću prostornu slobodu, ali su se, posledično, slobodno vreme i radno vreme u potpunosti stopili. Kompjuter, kao još jedan tehnološki fenomen, izvršio je novu revoluciju, posebno kada se spojio sa mobilnim telefonom.

Kao rezultat svih promena, čovek danas može fizički biti skoro bilo gde, dok istovremeno prima, kreira i šalje veoma kompleksne sadržaje ili održava važan sastanak.

Međutim, stara dobra komunikacija licem u lice je za neke stvari ostala neprevaziđena. To je, opet, više pitanje energije, nego vremena i mesta rada i sastanka, posebno kada su u pitanju donošenje i saopštavanje važnih odluka, prenos znanja, kreativan rad ili potreba za dubljom razmenom informacija i energije – onda kada je potrebno da svi budemo u istom vremenu i prostoru.

Pored mesta gde se kreiraju sadržaji, sve veći broj u kancelarijama zauzimaju mesta gde se sadržaji razmenjuju. To su mesta gde okruženje treba da služi prevashodno tome da pažnja prisutnih bude usmerena samo na važne stvari.

Preporučeni uređaji za prostor

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica