Moduli i konektori

Početak priče

Konektori su zapravo naziv za utičnice (ženski) i viljuške (muški) koji prekidaju i nastavljaju komunikacione kablove.

Najčešće korišćeni konektori: RJ45, HDMI, USB-A, USB-C.

Modul je kolokvijalni naziv za prostor 45x45mm koji ispunjavaju jedna utičnica, jedan ili više brzih punjača, jedan ili više konektora. Najčešće se veličina uređaja izražava brojem modula.

Moduli

Preporučujemo

USB 3.0

keystone F/F

RЈ45

CAT 6 keystone F/F

HDMI

keystone F/F

VGA

keystone F/F

AUDIO

keystone F/F

DISPLAY

keystone F/F

USB C

keystone F/F

Dokumentacija

Sertifikati

PDF

Sertifikati

RJ45

Konektor RJ45 se koristi za prenos podataka, audio i digitalnih signala. Sa pojavom eterneta i interneta ulazi u ekspanziju i, ako pre toga to nije bio, sada postaje najčešće korišćeni konektor. Pored strujnih utičnica postaje standard u različitim razvodnicima, počev od zidnih kutija, preko ormara, sve do stonih razvodnika.

Iako se wireless tahnologija brzo razvija i danas nam za internet nije neophodan kabl, i dalje je pouzdaniji i brži protok ipak preko kabla. I u mnogim situacijama kabl je nezamenljiv, a sa njim i konektor RJ45.

HDMI

Konkretno HDMI konektor vam je potreban kada želite da sa svog kompjutera podelite sliku, video i zvuk na drugom monitoru ili TV. HDMI je uspostavljeni standard za slanje i prijem i videa i zvuka sa jednog uređaja na drugi. Najčešće su u pitanju kompjuteri, monitori i TV.

USB-A

USB port je standardni interfejs kablovske veze za personalne računare i uređaje potrošačke elektronike. USB je skraćenica od Universal Serial Bus, industrijski standard za digitalnu komunikaciju podataka na kratkim rastojanjima. USB portovi omogućavaju međusobno povezivanje USB uređaja i prenos digitalnih podataka preko USB kablova. Takođe mogu da snabdevaju električnom energijom male snage preko kabla uređaje kojima je to potrebno.

USB-A odnosi se na fizički dizajn USB konektora, a ne na brzinu prenosa podataka. USB-A je ima prepoznatljiv pravougaoni dizajn i jedan od najlakših za prepoznavanje na uređajima.

USB-C

USB-C je noviji tip kondektora i dizajniran da reši mnoge probleme sa starim USB-A konektorom. Ključne karakteristike USB-C uključuju:

 • Tanji dizajn koji se uklapa u konektor bez obzira u kom pravcu je okrenut.
 • Veza od 100W, 20V je daleko snažnija od starijeg porta i može lako da napaja čak i veće uređaje.
 • Potencijal za mnogo veću brzinu prenosa podataka od USB-A.
 • Podrška za isporuku energije za punjenje uređaja na oba kraja i punjenje većih uređaja.
 • Podrška za dostavu video zapisa mnogo većeg kvaliteta, uključujući prenos 4K videa na ekran.
0
  0
  USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
  Vaša korpa je praznaProdavnica