SICAM 2023 kroz naše oči

Kao što smo i obećali, u ovom blogu ćemo podeliti sa vama naše iskustvo sa SICAM-a, koji je održan u mestu Pordenone od 17. do 20. oktobra. Ovaj događaj nadmašio je naša očekivanja, pružajući neverovatnu platformu Digitelu da predstavi svoje proizvode i uspostavi kontakte sa kompanijama širom sveta.

Šta je SICAM?

SICAM predstavlja globalnu sajamsku manifestaciju komponenti, tehnoloških proizvoda i dodataka za industriju nameštaja. Održava se svake godine na Pordenone Fiera u mestu Pordenone, a događaj je pažljivo organizovan od strane ExpoSicam Srl. Međunarodni izlagači koriste ovu platformu da predstave svoje najnovije proizvode, najsavremenije tehnologije i inovativne dizajne. Pored toga, sajam služi kao ključno mesto susreta proizvođača i dobavljača u industriji nameštaja. Njegova osnovna svrha je isticanje najnovijih trendova u sektoru i olakšavanje uspostavljanja novih kontakata.

Ponuda na sajmu je raznovrsa, od papira i dekoracija preko vrata, panela, aparata, kućnih uređaja, furnira do opreme i materijala za tapaciranje, a sajam takođe obuhvata i ponudu abraziva, lepkova, boja, tkanine i kože. Ovaj širok spektar privlači izlagače iz različitih sektora, svaki specijalizovan za različite aspekte proizvodnje nameštaja.

Sajam okuplja preduzetnike iz različitih zemalja, uključujući Severnu Afriku, ASEAN region i Centralnu Ameriku. Osim toga, učesnici iz zemalja koje su istorijski imale ključnu ulogu u događaju, uključujući Nemačku, severnoevropske zemlje i Rusiju, doprinose međunarodnom privlačenju izložbe.

SICAM 2023 u brojkama

Sajam je okupio impresivan broj učesnika – preko 650 izlagača iz Italije i 34 strane zemlje. Tokom četiri dana, sajam je posetilo 20.000 posetilaca iz 112 zemalja. Raznolikost perspektiva i obim poslovnih razgovora istakli su globalni značaj SICAM-a. Naš štand, smešten među 18.420 m2 izložbenog prostora i deset hala, omogućio nam je predstavljanje inovacija i uspostavljanje veza sa potencijalnim partnerima i klijentima.

A trade show booth filled with an assortment of products, offering a glimpse into the world of modern technology.

Uspostavljanje veza i oblikovanje uspeha

Istaknuta karakteristika ovogodišnjeg SICAM-a je kvalitet sastanaka i odnosa s klijentima formiranih tokom događaja. Bilo je očigledno da je, za kratko vreme, SICAM postao centralno mesto za stvaranje značajnih veza u industriji.

Takođe, primetna je i lojalnost izlagača. Većina kompanija sa ponosom učestvuje na sajmu već duže vreme, a mnogi su odmah nakon završetka sajma poslali prijave i za sledeće izdanje. To dodatno svedoči o efikasnosti događaja i njegovoj ključnoj ulozi u oblikovanju i razvoju industrije.

Naglasak na „Made in Italy“ proizvodima bio je prisutan tokom celog događaja, što i nije iznenađujuće s obzirom na bogatstvo koje Italija ima da ponudi u industriji nameštaja. Razgovori o dizajnu i inovacijama bili su posebno informativni, posebno u kontekstu nove ere veštačke inteligencije.

Crowded indoor exhibit hall with diverse group of people exploring various displays.

SICAM - oaza ljubaznosti i izvanrednosti

SICAM-ova posvećenost stvaranju podsticajne i elegantne atmosfere bila je vidljiva u svakom detalju, od rasporeda izložbenih hala do ugostiteljskih usluga. Pažnja posvećena detaljima u kafićima i restoranima doprinela je sveukupnom iskustvu, olakšavajući interakcije među izlagačima i posetiocima.

Napori SICAM-a da poboljša usluge, pojednostavi prisustvo i stvori poslovno orijentisano okruženje zaslužuju sve pohvale. Počev od online registracije, pa sve do usluga dočeka na aerodromu i besplatnog prevoza, organizatori nisu štedeli truda kako bi izlagačima omogućili fokusiranje na posao i olakšali izlaganje. Naravno, tu je i prelepi grad Pordenone koji je svima omogućio da se opuste i uživaju u italijanskoj kulturi nakon zahtevnog dana na sajmu.

An image of a catalogue placed on a reception desk, accompanied by a television in the background

Zaključno, naše iskustvo na 14. izdanju SICAM-a bilo je ništa manje nego izuzetno. Ojačalo je našu posvećenost inovacijama i pružilo dragocenu platformu za povezivanje sa liderima industrije, otvarajući put za buduće saradnje. Radujemo se učešću na sledećem izdanju i praćenju daljeg rasta i uticaja ovog izuzetnog događaja.

More to read

Digitel na Warsaw Home & Contract

Digitel će učestvovati na dugo očekivanom događaju Warsaw Home & Contract, skupu koji spaja sajmove sa svetovima arhitekture, dizajna i građevine…

Prijavite se i budite u toku sa našim objavama

Mi ćemo se truditi da vas redovno obradujemo novim i zanimljivim sadržajima.

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica