Open space

U dobrom društvu je sve lakše.

Termin open spejs smo prestali da prevodimo, jer se na neki način odomaćio u našem jeziku. U širem smislu označava otvoren prostor u okviru zatvorenog prostora. U užem smislu odnosi se na kancelarijski prostor.

Po definiciji je paradoksalan – otvoreno u zatvorenom koje se opet manje ili više različitim pregradama zatvara.
Potreba da svi budemo na jednom mestu i u neprestanoj interakciji, a opet da svako od nas ima svoj prostor u okviru tog jedinstvenog prostora osnovna je karakteristika urbanog života. Grad. Restoran. Kafe. Urbanim ljudima je prijatnije da piju kafu u društvu, da ručaju u društvu, kao i da rade u društvu. Ali potreba za efikasnim obavljanjem aktivnosti i izvršavanjem zadataka, sa druge strane, predpostavlja ipak određenu dozu mira za koncentraciju, predpostavlja na neki način odvojen prostor.
Različiti načini mirenja pomenutih međusobno suprotstavljenih zahteva omogućava razvoj različitih rešenja open spejs kancelarija. Povećanje kvadrature zajedničkog radnog prostora, sa jedne strane, uz razvoj zvučne izolacije, vizuelnih pregrada i izdvojenih kabina za telefoniranje i sastanke, i drugih uslova neophodnih za efikasno izvršavanje zadataka, sa druge – definišu moderna open space rešenja.
Svakako danas nema mnogo ni potrebe za papirima ni prostora gde bi se oni čuvali, ali za električnim uređajima za rad i komunikaciju itekako potrebe ima.
Potreba za dobrom energijom nikada nije ni prestajala.

Uređenje velikih otvorenih prostora sa više radnih mesta ima svoje trehničke izazove. Obezbeđenje tehničkih uslova za rad, kao što su povezanost na internet i eternet mreže, dovoljan broj priključaka i razvod električne energije do svakog korisnika za bezbedno korišćenje instalisanih uređaja, kao i za uređaje koje svaki zaposleni nosi sa sobom su samo neki od tih izazova.

Proverite zašto nam je hiljade korisnika ukazalo poverenje i odabralo baš naše proizvode

Preporučeni proizvodi za prostor Lorem Ipsum

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica