U svetu dizajna: Naša iskustva sa Warsaw Home & Contract

Prošlog meseca smo imali zadovoljstvo da po prvi put izlažemo na Warsaw Home & Contract, održanom u Varšavi od 7. do 10. novembra. Vreme provedeno sa našim  poslovnim partnerom El-team bilo je i više nego zadovoljavajuće. Drago nam je što smo dobili priliku da predstavimo naše proizvode na živopisnom tržištu poljskog nameštaja.

Kao što smo i obećali, u nastavku teksta vam detaljno prenosimo naše utiske sa sajma.

O sajmu

Osnovan 2016. godine, Warsaw Home & Contract je međunarodni sajam posvećen dizajnu enterijera. Ime obuhvata stambeni („Home“) i poslovni („Contract“) aspekt ovog događaja. Održava se u PTAK Warsaw Expo u Nadarzinu, blizu poljske prestonice, a organizuje ga Ptak Warsaw Expo Sp. z o.o. Ovaj prostor,

 sa modernom infrastrukturom, domaćin je izuzetnih stručnih događanja u oblasti dizajna enterijera.

Sajam služi kao mesto susreta različitih učesnika u industriji nameštaja, dekoracije i opremanja enterijera. On ne privlači samo stručnjake iz industrije, već i krajnje potrošače sa oštrim okom za savremene dizajnerske trendove.

Exhibition hall

Centralne teme sajma obuhvataju dizajn, nameštaj, opremu za kupatila, kuhinjske elemente, zidne obloge, tekstil, materijale za završnu obradu, podne obloge, prozore, vrata i još mnogo toga. Izlagači predstavljaju širok spektar proizvoda, od visokokvalitetnog nameštaja i keramičkih pločica do inovativnih rešenja za kupatila i kuhinje, sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije, sistema osvetljenja, pametnih tehnologija za dom i softvera za dizajn enterijera.

Ono što je bitno istaći je da sajam prelazi granice pukog prikazivanja proizvoda; to je platforma za sklapanje novih poslova, istovremeno promovišući međunarodne trendove u sektoru nameštaja. Njegov uticaj na lokalnu ekonomiju i turizam dodatno se pojačava stručnim predavanjima i treninzima koje održavaju istaknuta lica industrije, a kojima svi rado prisustvuju.

Warsaw Home & Contract u postpandemijskom pejzažu

Nakon pandemije, želja za ponovnim povezivanjem među profesionalcima u dizajnu je očigledna. U post-COVID svetu, sajmovi su postali ključna platforma za angažman, poslovne razgovore i sklapanje novih ugovora.

Organizovan u tri hale, događaj je okupio profesionalce i zaljubljenike u dizajn. Pet tematskih priredbi – Warsaw Home Furniture, Warsaw Home Textile, Warsaw Home Light, Warsaw Home Kitchen i Warsaw Home Build – predstavile su inovativne ideje u različitim kategorijama proizvoda. Dodatno, brojne internacionalno priznate kompanije izlagale su svoje proizvode unutar ovih hala.

Na ličnom planu, prisustvo na sajmu nam je pružilo priliku za povezivanje, kako sa našim, tako i sa kupcima našeg poslovnog partnera. Sveukupna poseta bila je zadovoljavajuća, a najposećeniji je bio drugi dan.

Part of the fair stand with an exhibition table in focus.

Besprekorna organizacija sajma bila je očigledna, uz promptnu i efikasnu komunikaciju sa organizatorima koji su bili od pomoći tokom celog događaja. Pozitivan utisak ostavilo je i ljubazno i predusretljivo osoblje.

Ono što je pokrenulo pitanja među izlagačima bilo je odstustvo renomiranih izlagača i posetilaca iz industrije proizvodnje nameštaja. Naime, u razgovoru sa našim poslovnim partnerom, otkrili smo da poznati brendovi iz pomenute niše, koji su prethodnih godina rado izlagali, ove godine nisu bili prisutni na sajmištu. Nažalost, razlog tome nam je još uvek nepoznat.

Rekapitulacija sajma u Varšavi

Naše učešće na Warsaw Home & Contract sajmu pružilo je važne uvide u dinamični svet dizajna enterijera. Uprkos globalnim izazovima, sajam se istakao kao jako bitan događaj za profesionalce u industriji i ljubitelje dizajna. Predstavljanje naših proizvoda u Varšavi, zajedno sa El-team-om, bilo je novo i dragoceno iskustvo.

Warsaw Home ujedno je pokazao otpornost industrije i inovativni duh koji je neprestano gura napred. Bez obzira na odsustvo velikih igrača, razgovori i izloženost novim trendovima naglasili su trajni značaj sajmova. Na kraju, i sami očekujemo da ćemo iskoristiti stečena iskustva kako bismo unapredili svoj doprinos evoluirajućem pejzažu dizajna enterijera.

Digitel showcasing furniture at the Warsaw fair.

More to read

Zlatara Gligorić

Zlatara Gligorić u Pančevu prostire se na 70m2, a njen enterijer krase orahov furnir i medijapan u krem boji. Podovi su obloženi…

Prijavite se i budite u toku sa našim objavama

Mi ćemo se truditi da vas redovno obradujemo novim i zanimljivim sadržajima.

0
    0
    USPEŠNO STE DODALI OVAJ PROIZVOD U KORPU
    Vaša korpa je praznaProdavnica